Vi är “Din partner på banan” vilket innebär att vi kan hjälpa våra kunder med all utrustning som behövs för löpande banor. Vårt sortiment består av utrustning för alla förekommande av- och upprullningsapplikationer

Vi levererar även utrustningar för bearbetning, övervakning samt mätning av produktionen med syfte att ge bättre och mer miljövänliga produkter.

Våra kunder finns främst inom pappers-, plast-, tryckeri- och konverteringsindustrin.

Sedan juli 2018 kan vi också erbjuda ett program för mekanisk tillverkningsindustri baserat på kunskap och kompetens inom restspänningar i material, samt bearbetning och slipning.

Vi är numera distributör för Stresstech från Finland och Innogrind från Nederländerna.

Stresstech utvecklar och tillverkar instrument och system för att mäta inre spänningar i material.

  • Barkhausenbrus används främst för att detektera slipbränningar i härdade och slipade komponenter av stål, t.ex kugghjul, kamaxlar och vevaxlar. Kan också användas för kontroll av värmebehandling och detektering av härddjup.
  • Röntgendiffraktion används för att mäta absoluta restspänningsnivåer i metalliska och keramiska material.
  • Hålborrning med ESPI används för att snabbt och enkelt mäta restspänningar i både kristallina och amorfa material

Innogrind designar och tillverkar INNOZL 3D-printade kylmunstycken för slipning och bearbetning. Ett utmärkt sätt att undvika slipbränningar.

Affärsidé

Vår affärsidé är att du som kund ska få hjälp med kompletta helhetslösningar gällande rullhantering och därför blir vi din naturliga partner.

Kvalitet, tillförlitlighet och funktionalitet

För att fastställa långsiktig tillväxt i företaget satsar vi på hög produktkvalitet. Vi kan fort ställa om efter marknadens behov, vilket gör att ett av de karakteristiska dragen i verksamheten är anpassningsförmåga.

Hållbarhetsarbetet är en kontinuerlig process som vi inom Schlumpf värnar om. Vi arbetar ständigt för en bättre miljö.